Hem arrow FAQ arrow Funktioner arrow Beskrivning av backupfunktionen
ttcoordinator.com | 2024-04-25
Huvudmeny
Hem
TT Coordinator
Licensvillkor
Priser
Beställa
Ladda hem
FAQ
Versionshistorik
Kontakta oss
Fjärrhjälp
Inloggning
Användarnamn

Lösenord

Kom ihåg mig
Glömt ditt lösenord?
 
 
 
Beskrivning av backupfunktionen Skriv ut

Under en tävling är det väldigt viktigt att man har beredskap för att något kan gå snett. En av de saker man bör tänka på är hur man ska bära sig åt om t.ex. datorn går sönder. Man kan ju ha en reservdator på plats med TT Coordinator installerat men det är ju inte mycket värt om man inte har en färsk version av tävlingsfilen tillgänglig också...

På fliken 'Inställningar' kan man ställa in programmets s.k. backupsökväg. Det är den sökväg dit programmet lägger en kopia av tävlingsfilen när man använder backupfunktionen. Men om nu datorn skulle gå sönder så är det ju inte så smart att ha backupsökvägen pekande på någon katalog på datorns hårddisk, eller hur?

Det finns ett antal sätt att lagra backupfilen, ett väldigt bra alternativ är att använda ett s.k. USB-minne. Om ditt USB-minne t.ex. heter E:, så ställer du in backupsökvägen till E: på fliken Inställningar. På så sätt kan du vid ett datorhaveri bara flytta över USB-minnet till reservdatorn och kopiera in tävlingsfilen till den datorns tävlingskatalog.

Nu till själva backupknappen på filken resultatinmatning och hur den är tänkt att användas av den person som sköter protokollinmatningen.

Under tävlingen strömmar det in matchprotokoll som man matar in i programmet. Dessa bör läggar i en kartong ovanpå varandra i den ordning de matats in.

När man tycker det är dags att göra en backup, trycker man på backupknappen. Då skapas en kopia av den aktuella tävlingsfilen i den katalog du valt som backupsökväg samt skrivs ett s.k. backup-skiljeblad ut i skrivaren. Detta blad läggs då överst i kartongen med matchprotokoll.

På så sätt så vet du att om du måste gå över till reservdatorn och ladda in din backupfil, så är det de protokoll som ligger ovanpå det sista backup-skiljebladet som måste matas om för att du skall komma i takt med inmatningen!

 

 

 
 
© CordSoft AB 2024