Hem arrow FAQ arrow Funktioner arrow Vad är skillnaden mellan direktkvalificering och VIP-seedning?
ttcoordinator.com | 2024-04-25
Huvudmeny
Hem
TT Coordinator
Licensvillkor
Priser
Beställa
Ladda hem
FAQ
Versionshistorik
Kontakta oss
Fjärrhjälp
Inloggning
Användarnamn

Lösenord

Kom ihåg mig
Glömt ditt lösenord?
 
 
 
Vad är skillnaden mellan direktkvalificering och VIP-seedning? Skriv ut

Under fliken klasser finns något som heter VIP-seedning och när man seedar en poolklass finns något som heter direktkvalificering.

Vad är skillnaden mellan dessa funktioner?


  • Direktkvalificering anger att en spelare får stå över poolspelet och kommer att lottas direkt in till slutspelet (efter avslutat poolspel). Om man t.ex. direktkvalificerar fyra spelare samt har fyra pooler där två från varje pool går vidare, kommer slutspelet att bestå av 12 spelare. Vid lottningen anses de två första direktkvalade vara finalseedade, de två nästa vara semiseedade och de 4 poolettorna blir kvartsseedade.

  • VIP-seedning är en funktion som garanterar ett visst antal av de seedade spelarna att gå direkt ut till en viss omgång i cupschemat. Funktionen kan användas i cupklasser såväl som poolklasser med slutspel. Funktionen skall endast användas när man vill att vissa spelare ska få stå över den första omgången (eller flera) i ett cupschema.

Du kan också använda bägge funktionerna samtidigt i en klass. Låt säga att du har en poolklass med fyra direktkvalificerade samt sex pooler där två går vidare. Då skulle slutspelet normalt spelas på ett fyllt 16-schema.

Om du i en sådan klass anger att två spelare skall VIP-seedas till kvartsfinal, måste slutspelet spelas på ett 32-schema. Nedanför den övre och ovanför den nedre av de bägge finalseedade spelarna, kommer det att bli sju tomma luckor i omgång 1. Detta för att dessa spelare ej ska behöva spela någon match förrän i omgång 3, kvartsfinal.

 

 
 
© CordSoft AB 2024